PENGUMUMAN TERKINI

 

 

Sila Jelaskan Cukai Tanah Anda Sebelum 31 Mei 2019 Untuk Mengelakkan Tanah Anda DiRampas.

...................................................................................................................................................................................................................................................................................

Perhatian kepada semua pemilik Geran Berdaftar di Negeri Sembilan, anda boleh mengemaskini alamat pada geran hakmilik masing-masing dengan menggunakan Borang 26A.

.....................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

Picture1

Menyediakan perkhidmatan pendaftaran Hakmilik/Strata/Stratum, Pendaftaran Suratcara, Urusniaaga dan Bukan Urusniaga Strata/Stratum bagi meningkatkan perkhidmatan kepada pemaju-pemaju dan pemilik-pemilik tanah secara cekap dan efektif selaras dengan perundangan dan peraturan yang berkuatkuasa.

 

Picture3

  1. Memproses dan mendaftar strata/stratum, pendaftaran suratcara urusniaga dan bukan urusniaga strata.
  2. Mendaftarkan hakmili baru, hakmilik sambungan akibat pembangunan tanah dan hakmilik sementara kepada hakmilik kekal (QT-FT).
    3. Membuat endosan Borang D, Borang K, Borang 6A dan Borang 8A serta mendaftarkan hakmilik hilang/rosak. 

UNDIAN

Pandangan Anda Terhadap Portal Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Negeri Sembilan
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

PAUTAN AGENSI

                                                 Untitled 3mdec.pngmsc.pngjpa.pngns.pngspa.png mampu.png spr.pngbiro.pnggov.pnglhdn.pnggov2.png